Iz medija


Rođendanski koncert i promocija monografije PDF Ispis
Utorak, 20 Prosinac 2016 12:58

Stoljetni Sokolov let na krilima limene glazbe

U palači Bigatto, sjedištu Zavičajnoga muzeja, potražili smo stare sokolske partiture, kapu sa sokolskim perom, preostale puhačke instrumente, staru dirigentsku palicu, postavili je na zamišljenu naslovnicu... i priča o stogodišnjem "Sokolu" mogla je krenuti na svoje putovanje, poručila je glavna urednica Mirjana Pavletić

Monografija 1BUZET - Glazbeni let dug čak jedanaest desetljeća obilježili su u Narodnom domu buzetski sokolaši svečanim koncertom i predstavljanjem monografije "111 godina Glazbenog društva Sokol". Brojne Buzećane dočekali su zvuci buzetske limene glazbe, konačno "Sokol" je bio prva hrvatska limena glazba u Istri, osnovana s ciljem buđenja nacionalne svijesti buzetskih Hrvata i Slovenaca.

 

- U palači Bigatto, sjedištu Zavičajnoga muzeja, potražili smo stare sokolske partiture, kapu sa sokolskim perom, preostale puhačke instrumente, staru dirigentsku palicu, postavili je na zamišljenu naslovnicu... i priča o stogodišnjem "Sokolu" mogla je krenuti na svoje putovanje. Knjiga govori o borbi za nacionalnu i kulturnu opstojnost, govori o teškim danima pod tuđinskom vlašću i o tome da je "Sokol" unatoč političkim, ekonomskim, društvenim i drugim mijenama, bio i ostao uz svoj narod, u patnji i u veselju, u ratu i u miru, na svakom slavlju i u svakoj prigodi, poručila je Mirjana Pavletić glavna urednica ovog monografskog izdanja.

Više...
 
Diskografski poduhvat za dvadeseti rođendan PDF Ispis
Ponedjeljak, 27 Listopad 2014 20:43

Pingi sviTradicionalna večer klapske pjesme "Pinguentum i prijatelji" na kojoj je Muška klapa Pinguentum iz Buzeta ugostila Žensku klapu Armorin iz Zagreba, protekla je u znaku dva izuzetna događaja: proslave deset, odnosno dvadeset godina buzetske klape Pinguentum i promocije njihova prvog nosača zvuka, CD-a prvijenca.

U rođendanski koncert u Narodnom domu uvela je "Buzećanka šinjorina", Vladimira Pernića i Josipa Kaplana, ona ista pjesma koju je prije 20 godina u sklopu Božićnog koncerta, na svom prvom službenom nastupu, izvela tada tek osnovana buzetska klapa u sastavu; Mikele Presel, Elvis Kodelja, Leo Nežić, Elvis Krulčić, Vedran Radović, Sanjin Radović, Elvis Nežić i Sandro Draščić.

Više...
 
Pinguentumu Srebrni štit PDF Ispis
četvrtak, 31 Srpanj 2014 16:27
pinguentumFDK2014Muška klapa Pinguentum iz Buzeta osvojila je drugu nagradu žirija, Srebrni štit, na 48. festivalu dalmatinskih klapa održanom sinoć na Trgu sv. Mihovila u Omišu, u Dalmaciji, kolijevci klapske pjesme.
 

Pobjednik je, po ocjenama stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, klapa Kožino, kojoj je pripao Zlatni štit s povijesnim grbom grada Omiša, dok je treću nagradu, Brončani štit, dobila klapa Braciera iz Bola. Pokrovitelj finalne večeri bio je Grad Omiš, a supokrovitelji Ministarstvo i Splitsko-dalmatinska županija.

Više...
 
Buzetski Sokol predstavlja Istru među najboljima PDF Ispis
četvrtak, 27 Veljača 2014 19:21
 
 

novigradU organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, sutra i prekosutra će se u Novigradu održati 45. susret hrvatskih pjevačkih zborova. Nastupit će više od 550 pjevača okupljenih u 15 najboljih zborova među kojima je istarski predstavnik mješoviti pjevački zbor Glazbenog društva Sokol iz Buzeta. Tu su i zborovi iz Belišća, Zlatara, Zagreba, Splita, Šibenika, Čakovca, Karlovca, Klenovnika, Bjelovara, Virovitice, Ivanić-Grada, Petrinje, Belišća i Križevaca. Njih su tijekom godine izabrali stručni selektori na županijskim smotrama i samostalnim koncertima. Na jubilarnom će susretu kao gosti nastupiti Akademski mješoviti zbor Sveučilišta Jurja Dobrile iz Pule, Ženski zbor Lavanda iz Novigrada te Zbor konservatorija za glasbo in balet iz Ljubljane, najavila je na konferenciji za novinare Ružica Mitrović Maurović, novigradska pročelnica za društvene djelatnosti. Svečano je otvorenje susreta u subotu u 16.30 sati u kino dvorani.

Više...
 
Superfinale 45. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2011 PDF Ispis
Subota, 30 Srpanj 2011 12:00

Slavuji iz Buzeta zaslužili 'Omišku stinu'

 

pingomis2011Omiš je u nazočnosti predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića u subotu navečer dočekao i ispratio svoje prvo Superfinale - natjecateljsku večer ustanovljenu nakon gotovo pola stoljeća trajanja festivala, u kojoj su se prvi put sučelili svi najbolji vokalni sastavi, koji pjevaju dalmatinsku pjesmu. U elitnoj koncertnoj večeri slavili su pjevači 'Pinguentuma', uistinu zasluženo pa im je pripala novoutemeljena nagrada, premda ih je dan ranije odlukom žirija potukao Šufit' ...

Više...
 
Peta obljetnica buzetske klape Pinguentum PDF Ispis
četvrtak, 04 Studeni 2010 14:13

Pjesmom od Istre do Dalmacije

 

Zaljubljeni u toplu dalmatinsku tercu, poštujući njenu tradiciju, a istovremeno naglašavajući i cijeneći svoje istarsko, buzetsko nasljede, pinguentini su se, istaknula je predstavnica matičnog Glazbenog društva "Sokol" Buzet Ana Pernić, probijali među brojim klapama, izmjenjivali narodne istarske s narodnim dalmatinskim napjevima i pristigli u sam vrh klapske scene

 

pinguentum_5godinaBUZET - Svečanim koncertom u velikoj dvorani Narodnog doma muška klapa Pinguentum obilježila je petu obljetnicu kontinuiranog djelovanja. Koncert su raspjevani pinguentini započeli pjesmom "U mom kraju" koju je na stihove ročkog pjesnika Vlade Pernića uglazbio skladatelj Josip Kaplan, a potom su klapskom pjesmom proveli kroz pet uspješnih godina, prisjetili se važnih nastupa i uspjeha te glazbom dočarali najposebnije trenutke.

Više...
 
Susret zboraša u Buzetu PDF Ispis
Utorak, 29 Lipanj 2010 08:18

Zakantali Renatu Perniću

 

zborovi2010Peti susret istarskih zborova "Zakantajmo Renatu Perniću" okupio je sinoć u Narodnom domu deset zborova iz raznih krajeva Istre.

 

Zapjevali su mješoviti pjevački zborovi GD-a Sokol iz Buzeta, Maestral iz Veprinca, HKD-a "Franjo Glavinić" iz Rovinja, KUD-a "Istarski željezničar" iz Roča, Vox Siparis iz Umaga, Arpa - mješoviti pjevački zbor Zajednice Talijana "Dott. Silvio Fortuna" iz Višnjana, mješovita vokalna skupina Nešpula KUD-a "Matko Brajša Rašan" iz Pule, ženski pjevački zbor Novigrad - Cittanova iz Novigrada, mješoviti pjevački zbor Korona iz Umaga i mješoviti pjevački zbor KUD-a "Matko Brajša Rašan" iz Pule.

Više...
 
« Početak«1234»Kraj »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kalendar događaja

Ožu Tra 2017 Svi
   1  2
  3  4  5  6  7  8  9
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Sokol u slikama

  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol

Anketa

Najbolji dan za probe je:
 

Prognoza vremena


Powered by Joomla!. Designed by: Joomla Template, php hosting. Valid XHTML and CSS.