Iz medija


Klapa Pinguentum pobjednica međunarodnog festivala PDF Ispis
Srijeda, 04 Listopad 2017 11:44

Trofejni Pinguentini osvojili još jedno zlato

 

Perast 2017Muška klapa Pinguentum pobjednica je 16. izdanja Međunarodnog festivala klapa Perast koji je protekloga vikenda u crnogorskom Perastu okupio ukupno osamnaest klapskih skupina, deset u ženskoj te osam u muškoj kategoriji. Buzetski Pinguentum prvi se puta predstavio crnogorskoj publici i iz prve osvojio prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog žirija s izvedbama "Bure" koju je na tekst Obrada Pavlovića skladao Milan Kovačević, a za klape obradila Mija Kovačević, te istarskom narodnom "Bilo vavek veselo" u obradi Ivana Matetića Ronjgova.

Više...
 
ZAVRŠNI KONCERTI GLAZBENOG DRUŠTVA "SOKOL" PDF Ispis
četvrtak, 06 Srpanj 2017 17:10

Sokolaši i gosti proslavili suncostaj

 

Zavrsni 2017-1Obilježavajući Međunarodni dan glazbe, na prvi dan ljeta i ljetni suncostaj - solsticij, Glazbeno društvo "Sokol" Buzet za svoju je vjernu publiku priredilo već tradicionalne, završne koncerte kojim je uoči ljetne stanke, obilježilo završetak još jedne glazbene sezone. Međunarodni dan glazbe slavi se susretima i besplatnim nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na pozornicama te gradskim ulicama i trgovima diljem svijeta, pa su i "Sokolaši" svojim sugrađanima poklonili lipanjske koncerte i melodije iz zborske glazbene riznice.

Više...
 
Rođendanski koncert i promocija monografije PDF Ispis
Utorak, 20 Prosinac 2016 12:58

Stoljetni Sokolov let na krilima limene glazbe

U palači Bigatto, sjedištu Zavičajnoga muzeja, potražili smo stare sokolske partiture, kapu sa sokolskim perom, preostale puhačke instrumente, staru dirigentsku palicu, postavili je na zamišljenu naslovnicu... i priča o stogodišnjem "Sokolu" mogla je krenuti na svoje putovanje, poručila je glavna urednica Mirjana Pavletić

Monografija 1BUZET - Glazbeni let dug čak jedanaest desetljeća obilježili su u Narodnom domu buzetski sokolaši svečanim koncertom i predstavljanjem monografije "111 godina Glazbenog društva Sokol". Brojne Buzećane dočekali su zvuci buzetske limene glazbe, konačno "Sokol" je bio prva hrvatska limena glazba u Istri, osnovana s ciljem buđenja nacionalne svijesti buzetskih Hrvata i Slovenaca.

 

- U palači Bigatto, sjedištu Zavičajnoga muzeja, potražili smo stare sokolske partiture, kapu sa sokolskim perom, preostale puhačke instrumente, staru dirigentsku palicu, postavili je na zamišljenu naslovnicu... i priča o stogodišnjem "Sokolu" mogla je krenuti na svoje putovanje. Knjiga govori o borbi za nacionalnu i kulturnu opstojnost, govori o teškim danima pod tuđinskom vlašću i o tome da je "Sokol" unatoč političkim, ekonomskim, društvenim i drugim mijenama, bio i ostao uz svoj narod, u patnji i u veselju, u ratu i u miru, na svakom slavlju i u svakoj prigodi, poručila je Mirjana Pavletić glavna urednica ovog monografskog izdanja.

Više...
 
Diskografski poduhvat za dvadeseti rođendan PDF Ispis
Ponedjeljak, 27 Listopad 2014 20:43

Pingi sviTradicionalna večer klapske pjesme "Pinguentum i prijatelji" na kojoj je Muška klapa Pinguentum iz Buzeta ugostila Žensku klapu Armorin iz Zagreba, protekla je u znaku dva izuzetna događaja: proslave deset, odnosno dvadeset godina buzetske klape Pinguentum i promocije njihova prvog nosača zvuka, CD-a prvijenca.

U rođendanski koncert u Narodnom domu uvela je "Buzećanka šinjorina", Vladimira Pernića i Josipa Kaplana, ona ista pjesma koju je prije 20 godina u sklopu Božićnog koncerta, na svom prvom službenom nastupu, izvela tada tek osnovana buzetska klapa u sastavu; Mikele Presel, Elvis Kodelja, Leo Nežić, Elvis Krulčić, Vedran Radović, Sanjin Radović, Elvis Nežić i Sandro Draščić.

Više...
 
Pinguentumu Srebrni štit PDF Ispis
četvrtak, 31 Srpanj 2014 16:27
pinguentumFDK2014Muška klapa Pinguentum iz Buzeta osvojila je drugu nagradu žirija, Srebrni štit, na 48. festivalu dalmatinskih klapa održanom sinoć na Trgu sv. Mihovila u Omišu, u Dalmaciji, kolijevci klapske pjesme.
 

Pobjednik je, po ocjenama stručnog ocjenjivačkog povjerenstva, klapa Kožino, kojoj je pripao Zlatni štit s povijesnim grbom grada Omiša, dok je treću nagradu, Brončani štit, dobila klapa Braciera iz Bola. Pokrovitelj finalne večeri bio je Grad Omiš, a supokrovitelji Ministarstvo i Splitsko-dalmatinska županija.

Više...
 
Buzetski Sokol predstavlja Istru među najboljima PDF Ispis
četvrtak, 27 Veljača 2014 19:21
 
 

novigradU organizaciji Hrvatskog sabora kulture, a pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, sutra i prekosutra će se u Novigradu održati 45. susret hrvatskih pjevačkih zborova. Nastupit će više od 550 pjevača okupljenih u 15 najboljih zborova među kojima je istarski predstavnik mješoviti pjevački zbor Glazbenog društva Sokol iz Buzeta. Tu su i zborovi iz Belišća, Zlatara, Zagreba, Splita, Šibenika, Čakovca, Karlovca, Klenovnika, Bjelovara, Virovitice, Ivanić-Grada, Petrinje, Belišća i Križevaca. Njih su tijekom godine izabrali stručni selektori na županijskim smotrama i samostalnim koncertima. Na jubilarnom će susretu kao gosti nastupiti Akademski mješoviti zbor Sveučilišta Jurja Dobrile iz Pule, Ženski zbor Lavanda iz Novigrada te Zbor konservatorija za glasbo in balet iz Ljubljane, najavila je na konferenciji za novinare Ružica Mitrović Maurović, novigradska pročelnica za društvene djelatnosti. Svečano je otvorenje susreta u subotu u 16.30 sati u kino dvorani.

Više...
 
Superfinale 45. Festivala dalmatinskih klapa Omiš 2011 PDF Ispis
Subota, 30 Srpanj 2011 12:00

Slavuji iz Buzeta zaslužili 'Omišku stinu'

 

pingomis2011Omiš je u nazočnosti predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića u subotu navečer dočekao i ispratio svoje prvo Superfinale - natjecateljsku večer ustanovljenu nakon gotovo pola stoljeća trajanja festivala, u kojoj su se prvi put sučelili svi najbolji vokalni sastavi, koji pjevaju dalmatinsku pjesmu. U elitnoj koncertnoj večeri slavili su pjevači 'Pinguentuma', uistinu zasluženo pa im je pripala novoutemeljena nagrada, premda ih je dan ranije odlukom žirija potukao Šufit' ...

Više...
 
« Početak«1234»Kraj »

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Kalendar događaja

Vel Ož 2018 Tra
   1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Sokol u slikama

  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol

Anketa

Najbolji dan za probe je:
 

Prognoza vremena


Powered by Joomla!. Designed by: Joomla Template, php hosting. Valid XHTML and CSS.