ZAVRŠNI KONCERTI GLAZBENOG DRUŠTVA "SOKOL" PDF Ispis
četvrtak, 06 Srpanj 2017 17:10

Sokolaši i gosti proslavili suncostaj

 

Zavrsni 2017-1Obilježavajući Međunarodni dan glazbe, na prvi dan ljeta i ljetni suncostaj - solsticij, Glazbeno društvo "Sokol" Buzet za svoju je vjernu publiku priredilo već tradicionalne, završne koncerte kojim je uoči ljetne stanke, obilježilo završetak još jedne glazbene sezone. Međunarodni dan glazbe slavi se susretima i besplatnim nastupima amaterskih i profesionalnih glazbenika na pozornicama te gradskim ulicama i trgovima diljem svijeta, pa su i "Sokolaši" svojim sugrađanima poklonili lipanjske koncerte i melodije iz zborske glazbene riznice.

Limena glazba održala je mimohod i promenadne koncerte po ulicama i trgovima starogradske jezgre, dok su u Lapidariju Zavičajnoga muzeja mješoviti pjevački zbor, klapa Pinguentum te gošće, članice ženske klape Teranke iz Pule, održali koncert pod naslovom "Zapjevajmo ljetu" te u organizaciji GD-a "Sokol" i suorganizaciji Pučkog otvorenog učilišta "Augustin Vivoda", sa publikom podijelili radost glazbe, radost pjevanja i druženja.

 

Zavrsni 2017-3Koncert je uvodno započeo mješoviti pjevački zbor u nešto mirnijem tempu, trima duhovnim skladbama; O sacrum convivium, skladatelja Luigija Molfina, Oče naš, Matka Brajše Rašana te Tebe poem, Stevana Mokranjca. Buzetski zbor rado izvodi skladbe istarsko-kvarnerskog melosa, s kojima svake godine nastupa i na poznatoj smotri Naš kanat je lip u Poreču te se predstavio i tim segmentom svoga repertoara. Zboraši su se zahvalili svojoj dirigentici Lori Pavletić koja se tim koncertom oprostila od njih.

 

U zborskim redovima kriju se i članovi jedne uspješne klape s dugogodišnjim stažem; muške klape Pinguentum koja djeluje više od 20 godina, osvajajući nagrade na festivalima Klapa Istre i Kvarnera, Dalmatinskih klapa u Omišu te brojnim drugim manifestacijama. Pinguentini su vjernoj publici podarili nekoliko klapskih skladbi, pod vodstvom Sanjina Radovića.

 

Zavrsni 2017-2Buzetski "Sokolaši" ugostili su žensku klapu Teranke iz Pule, čiji je umjetnički voditelj Sveto Popović. Trofejna pulska klapa u svom repertoaru njeguje dalmatinsku klapsku pjesmu, istarsku pjesmu, gospel te obrade popularnih skladbi i evergreena, a dobitnica je i brojnih odličja, od kojih valja izdvojiti nagrade na buzetskom Festivalu klapa Istre i Kvarnera, Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu te senjskom Festivalu sjevernojadranskih klapa. (G. ČALIĆ ŠVERKO)

 

Kalendar događaja

Vel Ož 2018 Tra
   1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 

Sokol u slikama

  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol
  • Glazbeno društvo Sokol

Anketa

Najbolji dan za probe je:
 

Prognoza vremena


Powered by Joomla!. Designed by: Joomla Template, php hosting. Valid XHTML and CSS.